Tuesday, April 13, 2010

~6 weeks~

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Ya Allah..jagalah anakku selama ada di dalam kandunganku dan sembuhkanlah dia,
sesungguhnya Engkau adalah dzat yang boleh menyembuhkan, tiada ubat kecuali ubat-Mu yang tidak akan membawa penyakit,

Ya Allah.. bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah iman hatinya padaMu dan utusanMu,

Ya Allah.. keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat,

Ya Allah.. jadikanlah dia orang yang sihat, sempurna, punya akal, cerdas, alim dan mengamalkan ilmunya,

Ya Allah.. berilah dia umur yang panjang, badan sihat dan budi pekerti yang baik, dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik guna untuk membaca hadist dan Al quran dengan mendapat berkahnya Nabi Muhammad S.A.W.

Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam.

Doa yang kuamalkan setiap kali lepas solat. Kumohon pada-Mu Ya Allah. Amin.


~Inilah rupaku dikala kandunganku mencecah 6 weeks. ehik!~








~Gambar2 di atas ni mlm tadi kuar beli makanan. Tgh2 mlm lapar. ehehehee~


Celik-celik mata subuh tadi terasa sakit tekak. sangat sejuk bagiku. aku check weather. hah!!patuttlerr..8 degree C...gggggrrrrrr~!! sentuh air rs mcm sentuh ais. muahahaha~ sebaik ade hot water n cold water. Dapatlaa warm water antara dua tuh. ekekeke~ Skrg dh ke tgh hari, rsnya suhu dah naik ke belas2an. =) Hav a nice day all~!!! yehaaaa!! =D

8 comments:

xiiinam said...

Amin..amin...amin..
Gembira ckLah melihat perkembangan ibu dan anak...
Jaga kesihatan baik-baik ya...

















**ckLah baru kehilangan 'dia' yang telah 6 minggu berada dalam tubuh ckLah, Sabtu lepas. Tak apalah....redhakan saja.Tuhan yang mengatur..

Ainul Arina Madhiah said...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... ^^,
jaga diri elok-elok ye kak.

~cinonet~ said...

xiiinam, ye ke kak?sabar byk2..pilu hati sy..InsyaAllah, Rancangan Allah yg Terbaik. Baikkk~!! sy akan jaga diri n baby baik2. Doakan saya n baby ea Cklah. =)

Ainul, Maceh~!!! Baikkk dik~! akak akan jaga diri n baby baik2. Baby ini sangat ingin melihat dunia.

ihsan_huhu said...

oi 6 minggu bkn ade perubahan yg leh npk pon. xpasal2 woolies menajdik mangse

jujahxo. said...

yup doa tu jgk yg i amalkn tym i preggie aritu :)

jg dri ek. tak saba nk tgk perot u membesar! haha

jujahxo. said...

lupa nk tanya. agak agak bila duenya ni pah??

~cinonet~ said...

San, hahahah~ besalaa aku..chiwi! muihihihi~ kalo buleh every week aku nak amik gmbr aku. smpai laaa week 40. ekekeke~..

jujah, based on calculation, due 2 dec 2010. wewewewe~!! tu laa..kdg2 slalu tgk pewot senrik. bile laa nak boolaatt~!! kuikuikui~!! poyo kan?ahaks~!

jujahxo. said...

haha. kta dl ms 6 bln sebok duk tye "ngape perot kta tak besa??"

skali bila msuk 8 bln, trus jdk mcm belOn! ayak