Saturday, February 27, 2010

~Northern Light - 50th Anniversary Adelaide Festival Pyrotechnics SHow~

Wow! It’s soooooo amazing!!! What a wonderful night that I had. Thanks God for giving me this kind of experience.

Malam tadi aku n hubby kuar dr umah..ermm..Jam 2115 pm cam tulaa…xbrape hingat exact time. Kami drop jap kat ofis hubby. Beliau mau check project. He is running something that take a couple of days to finish it. Cian hubby caye. cob!cob!cob!..takpe Bie, where there is a will, there is a way! Jia yok3!..bukan ke Bie slalu nasihatkan ayg camni? Ehiks!.

Lama gak kat ofis beliau. Sambil beliau mengadjustkan ape yg patut, aku layan FB..Friendster.. youtube..YM (masuk jap tgk mak ayah aku ade tak. Slalu kitorg webcam thru YM. Pastu nangis!wawawa!rindu! tp takde plak mlm ini. Takpelah, next time..esok2 ke..yg pasti wiken coz mereka keje)..layan punya layan sampai dah dekat kol 11 lebeh. Opps! Bie! Kol  brape kita nak gerak ni?ngee~

Laa..abang dah siap ni ha..tunggu ayg lerr…dok layan FB smpai tak perasan abg dah siap. Ekekeke! Sowi Bie, ayg tgh usrah dgn sorg kwn kat FB ni. Kwn aku baru putus tunang. Dia mohon nasihat dan pandangan aku ckit sebyk. Aku tolong setakat mampu. Alhamdulilah, hasil pengalaman aku, aku kongsikan bersama kwn aku itu. Dia berasa lega setelah berterus terang dgn aku. Kawan tetap di hati jugak tapi tak boleh la lebeh dari hubby. Wehehehe~

Ya Allah!punyerlaaa pnjang aku ngarut pasal kat ofis hubby jer. Kuikuikui~..sowi guyz!
Okeh sambung topik utama ya murid2. Kita kat mn td?muahaha! ada ke patut cikgu tny camtu blk pd murid2??tak boley sebenarnya. Itu menunjukkan kita tak bersedia. Walau kdg2 memang kita tak bersedia pon, kita mesti tunjukkan sentiasa bersedia supaya murid2 akan percaya dan memandang hebat kepada cikgu-cikginya. Ngehehe~

Lerrr…aku ngarut lg. sowi skali lg. hmmm…arrr! Aku lupa..haa…kol 11 lebeh tu Kak Aiyu call. “Efa katne dah?Kitorg siap amik gmbr free ni kat Art Gallery. Siap boleh print trus lagik. Cepatler dtg, kang terlmbt dah abes promotionnya.” kata Kak Aiyu. “Alahai kak..kitorg br nak gerak ni..ehehe..okeh2..kitorg nak gerak dah ni..thanxs akak. Eh, akak blk kol bape?” tnya aku plak. “Akak nak blk dah ni, Ukail dah ngantok, kang dia ngamuk kat cni susah plak”, reply Kak Aiyu dlm perbualan kami. Pastu dah buat ending sume, aku n hubby cargas ke city.

Event tu abes kol2 pg. sbb tu kitorg rilex jer dulu. Kat cni susah nak dpt jalan mlm2 sbb mlm kat cni boring except jumaat mlm. Hahaha~. Aku tak pasti kol brape aku n hubby sampai city. Tapi yg pastinya sampai je kitorg trus gi cari Art Gallery yg dikatakan Kak Aiyu. Maklumlah gmbr preeee..sape tak ndak!!!kehkehkeh~..Alamak!dukacita dimaklumkan..kami tiada rezki waktu itu. Sedah lengang pon. Tak de org berpusu2 rebut2 nak amik gmbr preee…uhuk uhuk uhuk.. Takpelah Bie..kita kan ada camera Panasonic Lumix DMC-LZ8. Boleh 5x optical zoom tau! Ngehohoho~..(macamlerr hebat sgt. Ahaks!). kitorg tak kisahlah. Janji dapat gak amik gmbr. Hubby aku bukannyer nak bergmbr sgt. Aku je beria2. Hahaha. His job as usual. He’s being my cameraman. Me as a model. Kuhekuhekuhe! Tah pape aku nih. Ampun.

Maka dengan itu, bermula lah episod aku menjadi model sekejap. Muahaha~..snap sn..snap cni..click sn..click cni..click jangan tak click! Kihkihkih~..dah abes smpai hujung sn kitorg round n snap. Kitorg patah blk nak blk dah ler..elok2 sampai ke building yg terakhir, LUP!! Sume lampu dah terpadam. Dah abes rupanya. Manelaa nak sedar dah dekat 2 pagi. Sebaik kitorg sempat gak amik gmbr sume building td. Fiuuhhh!!lega. kalau tak ngamuk gak aku. Ngehehe~..bukan ngamuk kat hubby la..ngamuk kat wall building tuh. Heee~

Hmmm…leteh n mata pon memang dah ngantok. Aku ok jugak sbb dah tertido ptg td lepas mama Nu’man amik Nu’man. Hubby gi men bola. Dia mmg sukerrr sgt men bola. Go!go!go hubby!. Minat beliau yg sememangnya aku minat jugak. Hik! We are meant to each other laa Bie..ecewah!~ kalau hubby letey sgt, slalunya aku akan ganti tmpt beliau as a driver. Alhamdulilah, skill aku merempit moto masa di U dulu, aku boleh drive (apa kaitannya?ohoho). Ehehe. Bukan merempitlaa sebenarnya tp aku suke sgt bwk laju2. Sampai coursemate aku ckp, nmpak macam papan melayang-layang dibawa angin. Muahaha~ takpelah, itu cerita zaman belajar.

Hmmm…aku suker men netball. 1st week aku sampai cni, aku dah mintak no tefon Nik Aisyah. Dia team leader for netball team kat cni rasanya. Aku nak join jugak. Aku adelaa msj2 dgn dia. Alahai…rupa2nya dia dah abes. 31dec 09 ticket dia pulang ke Mesia for good. Aku br je dpt kwn yg sekepala dgn aku. Takpelah Nik, kita borak2 via FB pon takpe. Lgpon, april 2010 dia dtg cni smule for convocation. “Bie, kat BIG W ade sale bola netball. Ermm..$5.98 rsnyer la Bie. Br jap td ayg tgk leaflet BIG W. jom beli nak?” aku mencuba nasib. Haha. “ermm murah gak tu.” Itu je ayat beliau. Aduhai. Cuba lagi di lain masa. Gunakan skill yang ada.

Oklah..aku nak stop dah sbb nak nonton tv pulak. Aku dah siap msk lunch for my luvly hubby. Hubby gi opis jap pg nih. Ada hal penting. Kwn beliau dr Singapore mintak tulun. Hubby cakap kat aku, kwn beliau itu seorang kawan yang sgt baik. Kalaulah dia boleh mengucap kalimah syahadah. Ehehe~.
Ok..ok..ok..ok…sudah2..panjang sgt dah ni. Bye kawan2. Salam. Namaste (Hindustan).

 Ni jelaaa hasil aku n hubby pada mlm tadi. (1st pic ni kat ofis hubby). heh~


 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


 

Sekian, wasabi! eh, wasalam. ngee~

4 comments:

Aiyu said...

laaa..tak dpt gambar free yeik..ciannya...huhuhu

ihsan_huhu said...

td lalu kat tpt pyroteknik tuh gle rmai org tp mls nk tggu. bosan r tgk bunga ape

✿farahwir✿ said...

kikiki..ifa ni..macam budak2 laaaa

~cinonet~ said...

Kak Aiyu, ha'ah kakak..sob!sob!sob! takde rezki..uhuk3!(buat2 batuk. ngeee~)

Ihsan, lorrr..nape xtunggu kitorg..ko mesti dtg awal. sbb tu ramai. ngeeee~

Kak Farah, budak2?ha'ah..fa mmg jaga sorg budak skrg ni. ahaks!