Wednesday, March 31, 2010

~Pertama Kali~

9-12 April 2010, Football Tournament Melbourne Cup 2010.

Gud Luck Bie~! U can do it~! Yehaaaa~!!! =)

Hmmm..aku tinggal sorang2 jap dlm tempoh tuh. Ni laa pertama kali since aku kat cni, hubby tiada di sisi sekejap even for 4 days. Uhuhu. Mula2 memanglaaa nak itottt~!!! Tp memandangkan tiada pompuan yg turut serta, takkan lerrr aku nak nyibok kan diri ikot. Tak malu betol. Muahahaha~!

Aku biasa je ikot hubby gi men futsal dgn kwn2 dia sekitar Adelaide ni tp itu utk suke2..bukan utk ape2 tournament. Kali ni jauh la plak. Diorg pegi dgn 4 buah Van kot. Tp aku rasa bukan Van namanya. Aku terlupa nama kenderaan itu apa tp ia dpt memuatkan more than 5 persons each. Takpe Bie, dun worry! I can take care of myself~! Haiyakkk~! =D

Alhamdulilah..aku boleh drive. So, hubby tinggalkan kete nanti, bolehlaa aku bersuka ria..wahahhaa~! iyerrrlaaaa sgt!! Ahaks~! Hmmm..aku dok piker jugak..manelaa aku nak lepak time tuh. Hubby cakap ikut suka laa ayg nak gi ane, yg penting pandai jaga diri. Ehik~! Thanxs hubby. Beliau begitu mempercayai aku. Syukur alhamdulilah. Tidak pernah sekali aku terasa terkongkong.

Mula2 aku plan nak stay umah Kak Ina n Kak Leeza. Ngehehe~! Tp diorg takde plak wiken tuh. Diorg pegi Sydney jln2 dgn family diorg dtg dari Mesia. Adoyai~!nak ikot!!kehkehkeh~!..hubby bagi aku kebenaran ikut kakak-kakak tuh tp aku pikir2 takmolaah…hubby takde..ngehehee~!..ngade2! ahaks~!

2nd planning nak ajak anak2 Kak Sof stay dgn aku utk semalam dua ke. Lagipon, I am a babysitter of her son. Dah rapat bdk2 tuh dgn aku. Tp itu sume planning. Ehee~

3rd planning ni tetiba je idea datang melulu. Muihihihi! Ketika itu aku menemani hubby meeting for football tournament tuh kat Swinging Bowl. Swinging Bowl ni satu2nya kedai makanan Melayu yang sememangnya di masak oleh orang Melayu Kelantan yang ada di Adelaide ni. Itu yg aku tau. Tapi kalau ade lain lagi, maaflah aku tak tau. Tapi aku takdelaa gi duduk menempek kat hubby je semasa beliau meeting. Aku gi la jenjln sekitar rundle mall sorang. Aku dah biasa. Seronok gak jalan2 sorang2. Tapi lagi boring kot jalan sorang2. Ahahaha~! Dah boring jln sorg2, aku msj hubby. “Bie, dah abeh meeting ke blom?klw mcm dah nak abes, text me k,” …after a few seconds, hubby reply. “Mehlaa cni, dh nak abes ni,”. “Ok!” jawabku kembali. Lantas segera aku menghayunkan kaki ke tempat kejadian. Aku terus masuk Kedai Swinging Bowl. Aku terpandang 4 orang anak gadis yang manis2 belaka sedang makan. Aku melemparkan senyuman kepada mereka. Sungguh seronok sekali dapat senyum kepada mereka. Ehee~!..

Aku amik tempat duduk yang kosong. Eh, sebelum Tokey Swinging Bowl tegur aku. “dah kurus ar Am! Menjadi betol diet ko!”. Lebih kurang mcm ni laa ayat dia. Aku pon dah lupa. Aku tersenyum bangga. Ahaks~! Aku mintak air suam sbb tekak kering sgt. Adoyai~! Hubby n kwn2 sudah di hujung meeting. Mereka ada di dalam sket dari kawasan aku duduk.

Lepas tu kan, aku usha2 laa gadis2 tersebut. Aku sebenarnya kurang kawan kat cni. Inilaa masanya aku mendapatkan kawan baru. Maka tersebutlah episode aku kenal dgn adik2 itu. Aku pon pegilaa tegur mereka. Borak sket sebanyak, aku tak perasan hubby dah abes meeting. Bie ajak balik. Okeh hubby~! Aku pon mengucapkan babai kpd adik2 td. Baik sungguh mereka.

Salah sorang dari mereka bernama Nisa. Dia terjumpa blog aku, trus dia drop comment n emel FB. Aku pon add. Dah lama borak n kenal2, aku pon tanya diorg, 9-12 April korang ade hal tak?ngehehe~!..Diorg ajak aku men roller blade la nti bila dtg umah diorg. Umah diorg dekat dgn Glenelg. Aku pon terlintas nak tny. “Akak nak lepak umah korang leh tak wiken tu?korang ade hal tak?klw ade hal takpelaa ea,”. “Eh, boleh sgtttt2 kak! Mehlaaa dtg umah kitorg. Tido cni pon takpe!”…wawawawa! terharunyaa dgn sikap rakyat Malaysia yang sebegini rupalah memang disanjungi.

Timaceh Nisa~!! InsyaAllah, bagi akak terer nek tram sorang2 dulu ea,”. Muahahaha~!
Harapnya 3rd plan ini menjadi.

Aku di sini banyak kawan cuma masa untuk kami berjumpa dan berborak adalah terhad. Aku suka berkawan dgn semua peringkat umur. Tak kiralaa nenek ke, atuk ke, makcik2 ke, kakak2 ke, adik2 ke, bdk2 ke..sume aku suke berkawan. Lagi banyak jenis kawan2 kita, lagi banyak ilmu kita. Ehehee~


*Constraint aku skrg adalah kesihatan hubby ku. Mudah2an tiada apa2. Amin.


~Shawl pink ni aku order dari Mesia. ehehe. Tapi kan yg merah tu adalah snow cap!muahahaha~! sebaik skrg dah sejuk. Autumn in My Heart~! 

Wallawehhhhh~!!




5 comments:

Aiyu Esa said...

kalo dah semua plan tak jadi meh jer dtg umah akak...bgtau jer dulu..tido sini pun tak per...wokey!!!

Ainul Arina Madhiah said...

Ala kesiannya kena tinggal.ish akak, kalaulah saya ada duit dan sedang bercuti sekarang, akak tak suruh pun saya dah lamaaaaa fly pergi aussie nun.. alang2 travel blehlah temankan akak sekali. hehe... takpe2, nnti saya pesan kat koala2 kat sana suruh jaga akak sementara chiam takde. diaorang geng saya semua tu. kawan online gak. hikhik;p

ihsan_huhu said...

skang nih mane sejuk ag daaa

✿farahwir✿ said...

salam sis..blog u dapat award..visit my blog okeh..love..

~cinonet~ said...

Kak Aiyu, InsyaAllah~!..nanti leh men dgn Ukail kan?ngehehe~!Timaceh kakak.

Ainul, wahh!!patutlaa ari tu akak gi date dgn Koala. Diorg tny akak, "kenal cik Auriss Haira tak?". gagagaga! dasat btol~! siap tau blog ainul lg tuh! tabik spring ah! kuikuikui~!

San, aku ni br 4bln diperantauan. enggak biasa lg dong ah..ngehohoho~!

Kak Wir, ahaks~! award ape la ea?ekekeke! dah ler xactiv fa nih. ngeeee~!Okeh kakak, I'll go now! wowowo~!