Sunday, March 14, 2010

~Chek Mek Molek Utara~

Petang itu ada pot-luck kat umah kawan. hmmm..apa nak buat ea?karipap?ketayap?donut?...hmmmm..buntu..buntu..buntu..last2 tingat ubi keledek yang dah dibeli masa pegi Torrens Island. Trus dtg idea nak wat "Chek Mek Molek". ngehehee~

Resipi mak yg ajar. Mudah sgt. Cepat siap cuma masa nak gulung2 tu yg lmbt cket. yelaaa..dough besar..nak gulung2 chumil2 aje..ekekeke~! takpe, dgn hati yg tabah aku siapkan ia dgn agak chumil. ahaks~! (sume nak chumil! lol)

Kol5 lebeh camtu aku n hubby pon bertolak lah ke umah kawan. Umah kawan ni dekat je dgn umah kami. Area Mawson Lakes jugak. Katanya wat kecil2an aje. Diorg wat nasi. Aku wat kuih je. Oklaa tu kan. Ehee~!

Kol 745 mlm camtu masing2 dah siap2 nak blk umah. Dah nak maghrib kan. Aku n hubby trus ke city sbb hubby ade meeting Bola Sepak. Dia ade tournament Bola kat Melbourne 10 April nanti. wawawa~! dok sorang kat umah. (mcm nak itot je). Sampai je kat Kedai Swinging Bowl, hubby trus masuk tp aku trus gi MYER. Cari toilet yg Disable punya sbb nak amik wudhuk. Pastu trus cari fitting room kat dlm MYER. Nak solat. Kat cni mane laa ade musolla. ehehe. Takpe, aku berpakaian lengkap yang menutup semua aurat. Alhamdulilah, selesai solat Maghrib.

Sementara tunggu hubby abes meeting, aku gi jenjalan kat rundle mall. Tgk ape yg best. Northern Light ada lg mlm tu. Last la. Memang meriah dan ramai orang. Kat cni Jumaat mlm memang meriah.

Aku dah boring. Sume mall pon dah nak tutup. Maka aku trus ke Kedai Swinging Bowl. Laaaa...ingatkan meeting dah nak abes rupanya belom mula lg. wihihihi~! Memanglaa janji Melayu. Opps! sorry. Tapi Benar kan?eheee~!

Aku dah tak ingat kol brape abes meeting. Rsnya dekat kol11 mlm. Aku n hubby trus blk umah lepas tu. 11.45 mlm kitorg sampai umah. Sempat lagi layan muvie. hahaha~!



~Chek Mek Molek~



~Kereta paling panjang setakat ni yang aku pernah tgk. hahaha~




~Kitorg isi minyak jap~

5 comments:

ihsan_huhu said...

len kl solat je dlm bilik kecik depan kat dlm sb tuh

~cinonet~ said...

San, manelaa aku tau. Abg Fit pon xtau. sbb tu abg fit suh aku gi solat kat MYER jer. ehehee~
sempat gaklaa aku usha2 dress! kikiki~

Aiyu said...

wah,sedapnya cek mek molek..bila nak antar sini lak..hihihi

xiiinam said...

Gambar 1-menyelerakan.


Gambar 2-Mmmm..menariknya. Memang unik! Terujanya ckLah kalau dapat lihat sendiri!

Gambar 3-Wawww!!!


Salam ceria!

~cinonet~ said...

Kak aiyu, cane nak anta?pos ea?kikiki~! Efa gila beli shawl online skrg nih. Fa br ja order dr Mesia, shawl 6 helai dpt free 1. ekekeke~!

xiiinam, ehehee~!..untung kan dok Mesia?isi minyak pon maintain je harga cuma kdg2 je naik. sebaik ade subsidi. tp dgr citer lately, Mesia pon nak wat cam kat cni dah. tiap2 hari harga minyak naik turunlaa..

kat cni paling murah hari selasa dan pagi rabu je.